Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Psykakuten – Psykakuten

Lyckan

Annons

Betyg: 4 Karolina Stenström debuterade tidigare i år under namnet Steso songs, med oblyg pianopop. Nu är hon, inte ens ett halvår senare, aktuell tillsammans med Henrik Svensson (från Doktor Kosmos) som duon Psykakuten. Bandnamnet, texterna och musiken refererar på olika sätt till skadligt beteende på samma sätt som på Steso songs fullängdare ”Now it’s dark”. Den mörka tematiken till trots är Psykakutens skiva stundtals bländande optimistisk.

Psykakuten låter dansant, mer rytm- och gitarrbaserat än Stenströms förra projekt. Vilket är en befrielse eftersom hennes röst passar i båda sammanhangen. Såväl ”If I could love I would” som ”Ocd” är oväntat radiovänliga och sätter sig präntas snabbt in i hjärnan.

Över brusiga shoegazegrunder, över rockkomp och livligt studsande beats framträder en nyanserad och välgjord skiva.

I sina mest introverta stunder, som i 14 minuter långa ”Still knocked” bär Psykakuten många likheter med mitt spanska favoritpostrockband Migala. Ödsligt mumlande mellan de instrumentala utbrotten.

På omslaget är ett sjunkande skepp avbildat, men jag tror att Psykakuten snarare är på väg uppåt.