Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PS om reumatikerföreningen

Svar på insändare i LT med rubriken ”Förening sätter demokratin ur spel”.

Signaturen ”Demokrati eller inte” har synpunkter på årsmötet häromdagen med Reumatikerföreningen i Östersund. Eftersom signaturen hänvisar till vad som stått i ett mötesreferat som är skrivet av undertecknad känns det lämpligt att också jag klargör vissa delar av påståendena.

Man kan förvisso ha olika uppfattningar om vad som ägde rum. Min ledstjärna i ett mötesreferat är att redovisa fakta och beslut. Om det till äventyrs råder delade meningar med en rad voteringar och andra händelser är detta inte alla gånger passande i nämnda typ av redovisning. Beträffande synpunkterna vid val av valberedning kan jag förstå att man har delade meningar i vad som skedde. Ert påpekande om att det i referatet inte redovisades vilken ny valberedning som tillsattes är fel. Detta har klart och tydligt angivits i LT. Om det i andra medier ej finns med är det bortredigerat vilket referenten har svårt att råda över.

Rolf G. Swedbergh, sekreterare och referent vid årsmötet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel