Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Provokatören checkar in på TV 6

Den elake bloggaren gjorde avbön. Den hyllade författaren kastar sig in i en dokusåpa. Alex Schulman trivs bäst som provokatör. Den 11 oktober checkar han in som programledare för "Paradise hotel".

– Det är en djävligt härlig, kittlande känsla att göra totalt oväntade saker, säger Alex Schulman.

Annons

Det är svårt att hitta en svensk under 35 som inte har ett förhållande till hans namn. Alex Schulman blev en av den svenskspråkiga bloggosfärens första superstjärnor, en av de mest lästa, enligt många den elakaste. På toppen av sin popularitet tog han avstånd från bloggen, som han påstod "blivit ett monster", och i april förra året gjorde han debut som skönlitterär författare.

Den självbiografiska skildringen av hans förhållande till fadern Allan Schulman möttes av positiva recensioner och beskrevs som "känslig" och "ärlig". Dörren till kulturens finrum står på glänt och Alex Schulman räknar han med att ge ut sin andra bok till våren.

Hans nästa steg? Programledare för dokusåpan "Paradise hotel" där naken hud, intriger och alkohol spelar huvudrollerna.

– Jag satt med en vän som är en erkänd författare. Han sade till mig att "nu har du alla möjligheter att bygga ett bra författarskap, men det krävs att du förkovrar dig och inte är med i en massa banala tv-program". Men lika trött som jag var på att vara "elak bloggare", lika trött var jag på vara "fin författare", säger Alex Schulman när TT Spektra når honom i Colombia där årets säsong spelas in.

Alex Schulman har tidigare vittnat om en fascination för just "Paradise hotel". Enligt egen uppgift har han tjatat på TV 6 tills de gjorde honom till programledare för dokusåpan. "Paradise hotel" har väckt uppmärksamhet genom frekventa sexscener mellan deltagarna. Alex Schulman tycker inte att tv-programmets lockelse ligger i sexscenerna, "det är ju bara guppande täcken", utan i relationerna mellan de tävlande.

Samtidigt utgör det utmanande innehållet en lockelse för honom.

– Jag har alltid sökt efter att provocera. Jag antar att det är väldigt provocerande att jag gör "Paradise hotel". Många blir väldigt störda och begriper inte varför jag gör det, men det här är en inställning som har tagit mig ganska långt, säger han.