Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Provokatör Durre

Svar till Åke Durre (SD) på hans insändare den 13 augusti 2010, ”Uppdrag granskning”, om varför ingen granskar förhållandena bland flyktingar i ”getton”, till exempel som Rosengård, på samma sätt som man granskar förhållanden för grisar och minkar.

Annons

Det är nog tänkt att man ska bli upprörd och provocerad här, vilket jag förvisso blir av jämförelsen mellan människor i en förort och djur. Men samtidigt så kan jag inte bli det fullt ut i och med att ordvalet i insändaren är på en sådan infantil nivå att det blir obegripligt för mig, dels hur en person med sådana åsikter ens är läs- och skrivkunnig, dels hur någon enda människa med folkvett och sans skulle kunna ta sådana funderingar på allvar. Är det ett skämt, eller?

Här är i alla fall mitt svar: Av samma anledning som man inte skapar en ”jag gillar att trycka ner människor och jämföra dem med djur och det skryter jag gärna om”- allians som granskar politiska partier där man helt uppenbart motarbetar svenska värderingar som solidaritet och empati med de svagaste i samhället, de som är mest utsatta. Bland andra flyktingar.

Anja Dyrting, Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel