Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Protestsånger med Stefan Ström

Härjedalstrubaduren Stefan Ström är på turné med Joe Hills sånger i bagaget.

– Jag var ute på turné i Joe Hills namn redan för 20 år sedan i samband med att jag släppte skivan "Stefan Ström sjunger Joe Hill". Materialet håller än i dag och är något som ligger mig varmt om hjärtat, säger Stefan Ström, som spelar, sjunger och berättar under spelningarna.

Med tiden har Joe Hill blivit en stark symbol för arbetarrörelsen och kampen för social rättvisa. Bob Dylan, Johnny Cash och Bruce Springsteen är bara några av alla de artister som genom åren inspirerats av fackföreningsaktivisten, diktaren och sångaren som föddes som Joel Emmanuel Hägglund 1879 i Gävle.

– Det bor nog en rebell i de flesta trubadurer, säger Stefan Ström, som spelar på Folkets hus i Hissmofors på onsdag 18/11.

På torsdag kväll 19/11– årsdagen av Joe Hills dödsdag – framträder Ström i Hedeviken. Fredag 20/11 blir det ett framträdande på Östersunds bibliotek och på söndag 22/11 kommer han till Strandgården i Fjällnäs. Sista stoppet är Mankellrummet i Sveg på onsdag 25/11 nästa vecka. Turnén, som fått namnet "Mannen som aldrig dör" sker i samarbete med Riksteatern i Krokoms kommun.