Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Protestera mot övningen!

Alliansregeringen har givit USA tillstånd att bland annat öva bombfällning under två veckor i augusti i Vidsel, Norrbotten.

Det är kränkande både mot svenska folket och vår alliansfrihet .

Det är mer än utmanande när man släpper in en stat – USA – som urskiljningslöst bombar och dödar civilbefolkningen i bland annat Irak, och Afghanistan.

USA använder utarmat uran i sin krigföring eftersom det har större genomslagskraft. Vad vet vi om man inte använder det även vid övningarna i Vidsel? Dessa projejktiler utsänder strålning som bevisats medföra sjukdom och dödsfall bland befolkningen där det använts.

Det är helt oacceptabelt att vi har försvarsutbyte med en stat som så hänsynslöst bryter mot mänskliga rättigheter och FN-konventioner. Det är också häpnadsväckande hur regeringen och inte minst utrikesminister Bildt fullständigt struntar i alla de grymheter USA gör sig skyldig till. Ord som oförbehållslös partiskhet är alltför svagt.

Jag uppmanar nu alla som har möjlighet att demonstrera mot denna kränkning. Låt oss visa de styrande att Sveriges befolkning ännu har kvar något av moral och värnandet av Sverige som en humanistisk stat.

  Olle Ljungbeck

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel