Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Protest mot kunglig älggåva

Att jämtländska älgar skulle kunna få flytta till Thailand har fått jämtländska djurvänner att se rött.

Föreningen djurvänner i Jämtland har vänt sig till Jordbruksverket, då de reagerat över att älgar från Moose garden kan skickas till djurparken i Chiang Mai som en gåva till den thailändske kungen. För någon vecka sedan hade Moose garden besök av thailändska affärsmän och diplomater. Anledningen till besöket var att knyta affärskontakter mellan Jämtland och Thailand, men också att se över om det går att exportera älgar från Moose garden till Thailand. I så fall är planen att bygga en luftkonditionerad anläggning där älgarna kan bo vid djurparken i Chiang Mai. Och det är just planerna att låta jämtländska älgar flytta över halva jordklotet som fått djurvänner att vända sig till Jordbruksverket.

I brevet till Jordbruksverket skriver Föreningen djurvänner i Jämtland att: det är med bestörtning och förtvivlan vi läser att Sune Häggmarks Moose garden nu skall sända älgar till Thailand för att behaga den thailändske kungen.

Att älgarna skulle kunna trivas i Thailand dömer djurvännerna ut totalt. "Sunt förnuft säger att en älg inte alls skulle trivas i Thailand, det skulle bli kvalificerat djurplågeri", står det i brevet till Jordbruksverket. Föreningen hoppas nu att Jordbruksverket stoppar alla eventuella planer på export av jämtländska älgar till Thailand.