Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Projektet ska aktivera Bräckeborna

Bräckeborna ska aktiveras mer utomhus. Nu planeras miljonprojektet "Outdoor Bräcke".

– Vi gör det här för allmänheten, säger Monica Sandström, ordförande i basketsektionen i Bräcke SK.

Bräcke SK vill bygga en 6 000 kvadratmeter stor näridrottsplats där det ska finnas utrymme för många olika idrotter på den gamla isovalen Tallhaga, som inte används i så stor utsträckning längre. Idén föddes för ungefär två år sedan. Det började med att motionssektionen inom sportklubben ville göra en hinderbana och ett utegym på området.

– På ett möte med alla sektionsordförande började vi fundera på vad man kunde göra mer på området, säger Monica Sandström.

En projektgrupp bildades. Gruppen har samlat in idéer från massor av Bräckebor, både de som idrottar och inte gör det. Gruppen har också arbetat hårt med att få sponsorer och samarbetspartners till projektet. Intresset har varit stort i Bräcke för projektet som har fått namnet "Outdoor Bräcke.

– Folk vill vara med, men vi har inte fått alla pengar än, så vi kan inte slå på stora trumman än, säger Monica Sandström.

Projektet beräknas kosta ungefär två miljoner kronor. Klubben har sökt ett bidrag på en och en halv miljon från Allmänna arvsfonden. Förra veckan skickade Monica Sandström in kompletteringar som fonden efterfrågat för att kunna ge bidraget.

– Vi väntar på besked därifrån. Skulle vi inte få bidraget får vi sänka ambitionerna, men det vore tråkigt om vi behövde göra det, säger Monica Sandström.

Tanken är att "Outdoor Bräcke" förutom hinderbana och utegym även ska innehålla bland annat basketplan, en plan att spela innebandy utomhus på, en volleybollplan, en plan för fotboll och brännboll men också vindskydd, regnskydd och grillplats.

– Vi gör inte det här för Bräcke sportklubb. Vi gör det här för allmänheten, säger Monica Sandström.

Klubben har tecknat nyttjanderättsavtal på tio år med kommunen och även fått preliminärt bygglov. Bygget av "Outdoor Bräcke" startar under alla omständigheter under 2014, i vilken skala det blir återstår att se.

En av de företagare som har ställt sig bakom satsningen är Ica-handlaren Malin Östborg. Hon och sambon Stefan Pettersson, som driver butiken tillsammans, har bland annat skänkt tio kronor per kund under en dag till projektet.

– Jag tycker att det är en väldigt bra idé. Det är väldigt viktigt att det finns aktiviteter i byn som gör Bräcke mer attraktivt, säger Malin Östborg.