Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Projekt Örndalen börjar ta form

– Första gången jag såg Örndalen påmindes jag om ett av mina allra första uppdrag, Beaver Creek i Vail, USA. Jag såg liknande topografiska förutsättningar. Framför allt såg jag för första gången sedan dess en helt orörd dalgång att börja jobba med.

Orden är Mike Larsons från International Alpine Design, som är ansvarig för Örndalens Masterplan. Masterplanen ligger för övrigt klar och omfattar samtliga fyra etapper i projektet.

Samtliga etapper planeras parallellt och redan när första etappen står klar hösten 2014 är Örndalen en komplett och fungerande fjällby; från skidåkning till boende, restaurangliv och övrig infrastruktur. Mats Svensson i projektledningen är överväldigad för det stora intresset för Örndalen.

– Trots att vi inte börjat med någon speciell marknadsföring har vi cirka 200 intresseanmälningar. Man har hittat oss på nätet och läst om projektet i tidningar.

– Många vill köpa tomt och bygga en egen stuga, andra köpa mark för att bygga egna bostadsrätter till försäljning och några kan tänka sig att satsa på Ski Lodge, säger Mats Svensson. För närvarande pågår en marknadsundersökning, som ska vara klar före jul. Men redan nu kan Svensson från inkomna svar se att det som uppskattas mest är att det blir ett helmodernt och nytt skidområde. Men även att det ska bli expressliftar, att Skistar verkar i området och att det är en sammanhållen design. Tidsplanen för Örndalen sträcker sig tio år framåt i tiden. För närvarande drivs projektet som ett sammanhållet projekt. På sikt planeras dock för en uppdelning i exploateringsbolag, liftbolag och hotellfastighetsbolag.

Fotnot: Härjedalens kommun har ännu inte sagt sin slutliga mening om Örndalenprojektet, om man ger tillstånd eller inte.