Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Programkaos efter miss från nya tryckeriet

Landsdelskamp, klassiskt långfredagstrav och finväder: Allt var upplagt för en riktig travfest på Östersundsbanan. Då tog travprogrammen slut.

Annons

– Det får bara inte hända, konstaterar en bedrövad travbanechef Jan Quicklund, som sprang omkring på publikplats och distribuerade ut kopierade startlistor till delar av publiken.

Många blev alltså utan program, närmast en mardröm för en travarrangör.

Problemet kunde stavas till Mile Media, Travrondens dotterbolag som nu ska trycka travprogrammen åt alla Sveriges banor från huvudstaden.

Men Östersundstravets första bekantskap med sin nya uppdragsgivare, slutade minst sagt olyckligt. Av två beställda kartonger program till banan, (500-600) fick travet bara en kartong.

En halvtimme före första start var programmen därför slut.

– Vi gjorde den här tryckningen som ett test. En utvärdering efter Påsk får visa vart det gått snett, men inte mycket har fungerat med vare sig beställning eller distribution, det kan jag säga, fortsätter Janne Quicklund.

Jämtlands travsällskap har in i det längsta försökt stå emot den centralisering av programtryckning som nu är under genomförande. Skepsis har funnits. När jämtarna till sist ändå gick med på ett test fungerade det alltså inte.