Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Prodigy fantastiskt nöjda

Nöjda dragplåster, ett mindre publiktapp och rundpingis åt fel håll summerar årets Storsjöyra.

– Det var en hejdundrande rundpingismatch med Labyrint och Ebbot Lundberg, berättar Storsjöyrans bokningsansvariga Andrea Wiktorsson om efterfesten på Storsjöteatern.

Stefan Kauppi som är festivalchef hamnade i dispyt med pingisspelarna.

– De spelade åt fel håll. Men då sa de åt mig att sticka, säger Stefan.

Efter en Storsjöyra med 37 000 festivalbesökare på tre dagar (39 000 på förra årets festival med fyra dagars konserter) kan de konstatera att dragplåstret The Prodigy var nöjda med Östersund och publiken.

– De var fantastiskt nöjda. Förarbetet var väldigt krävande men när de väl kom hit var de lättsamma. Efteråt var de lyriska, säger Stefan.

– De gillade att spela på stortorget. Annars brukar de väl mest spela på stora fält men här är det en annan inramning.

Storsjöyrans vd Lars Sillrén fyller i.

– Jag tror vi aldrig haft en produktion eller artist som varit så noga med detaljer som The Prodigy, säger Lars.

The Prodigy krävde i ett avtal kontroll över publiceringen av bilder i till exempel LT. För att få stå i "diket" framför scenen var tidningen tvungen att skriva på avtalet och därefter gällde endast en bild på framsidan och en bild inuti tidningen. Där gick gränsen.

Storsjöyran gick tillbaka till tredagarsformatet efter att ha haft fyra dagars konserter med Klubbland 2012 och 2013. Publikmässigt alltså ett tapp men Lars Sillrén tycker att det inte är jämförbart eftersom antalet dagar skiljer sig åt. Det ekonomiska resultatet är inte färdigräknat men Lars tar det med ro.

Vad gäller nästa års Storsjöyra låter det på gruppen som att den kommer igen även om de inte säger rakt ut att de lovar detta. Hur formatet blir då med två, tre eller fyra dagar är osäkert men de jobbar ständigt med att hitta en bra balans

– Det ligger lite i festivalblodet att ha tre dagar, säger Lars.

Den kommande veckan väntar brevlådor fulla med fakturor och löner ska betalas ut.

– Och så ska vi rensa stan, vi har ju bara lånat den, säger Lars Sillrén.

De fraktar hem artister, flyttar tillbaka kontoret från Clarions konferensavdelning och tar sikte på höstevenemangen.