Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Problem med trafiken i Lillänge ska utredas

Trafiksituationen vid handelsplatsen Lillänge i Östersund ska bli bättre – med medborgarnas hjälp.

Östersunds kommun kallar arbetet för en åtgärdsvalsstudie. Det betyder rent krasst en undersökning om hur trafiksituationen i Lillänge ska kunna åtgärdas.

– Vi behöver analysera hur det ser ut i området idag och vad vi skulle kunna göra för att skapa en hållbar trafiksituation i området i framtiden, säger Rickard Johnson, gatuchef i Östersunds kommun, i ett pressmeddelande.

Det är kommunen och Trafikverket som vill titta närmare på vilka trafikproblem som finns i dag och de vill göra det tillsammans med medborgarna och berörda i området. Ett första möte, ett öppet forum, kommer att hållas på Rådhuset nästa vecka.

– Arbetssättet med åtgärdsval har dialogen som utgångspunkt, vi vill tillsammans med allmänheten och berörda aktörer skapa en gemensam förståelse för hur trafiksituationen ser ut idag och tillsammans ta fram en målbild för hur den ska se ut framöver, säger Stefan Karlsson på avdelningen för långsiktig planering på Trafikverket, i en presskommentar.

Senare i höst fortsätter åtgärdsvalsstudien med bland annat workshopar med berörda aktörer. Studien beräknas vara klar någon gång under första kvartalet 2015.