Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Problem för bygdegården

Klövsjöborna har flera idéer för vad de vill göra med sin bygdegård. Men de får inte genomföra dem – lagen sätter stopp för det.

Under flera år var det ganska lite verksamhet i bygdegården i Klövsjö. Därför hyrdes lokalen ut till ett företag som sysslade med textilindustri. Lokalen klassades om till en industrilokal – vilket nu sätter käppar i hjulen för bygdegårdsföreningen.

– Vi har velat att det ska vara lite mer aktiviteter i lokalen. Men vi kan inte ha aktiviteter eftersom det är en industrilokal, säger Ingvar Hansson, ny ordförande i bygdegårdsföreningen.

Detta gör i sin tur att föreningen inte kan söka bidrag eftersom de inte har några aktiviteter.

Enligt den gamla bygglagstiftningen behövde man inte meddela fastighetsägaren om man ändrade klassningen på en lokal. Bygdegårdsföreningen i Klövsjö har lämnat in en överklagan till miljö- och byggnämnden i Bergs kommun, som nu tittar på ärendet.

– Vi har en handläggare som tittar på ärendet för att se om vi kan lösa det. Vi kan inte frångå lagstiftningen, men det är dumt när det drabbar en förening. Det finns många idéer i byn, men det är ingen som vill planera något innan de vet om de har någon lokal, säger Lena Kjellsson (C), ordförande i miljö- och byggnämnden och själv Klövsjöbo.