Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Ytterhogdal

Annons

Efter en sagolik sensommar med sol och värme och där myggfönstren stått kvar i förråden har vi fått en liten förvarning om att hösten kommer smygande och med den verksamheten i föreningen. Men visst har det hänt en hel del under sommaren. Solveig Haugen har varit på Birka folkhögskola på en kurs i friskvård. Gerd Jonsson, Maj Ståhlberg och Unnie Aurusell representerade Härjedalens samrådsgrupp under Gysingeveckan.

Den tänkta bussresan till Skärså och Långnäsparken i Bollnäs fick ställas in. Utbudet blev kanske för stort inom Härjedalens PRO. Vi var ändå tolv stycken som med egna bilar tog oss till sommarteatern i Bollnäs med uppehåll i Järvsö för en utsökt lunch på Stenegården i före detta Svea & Britas kök. Efter en mysig föreställning vände vi åter hem i samma strålande väder.

Boulen har varit igång som vanligt och en del motionskort har kommit in.

Den 9 september var det då dags för nystart och som vanligt var årets surströmming och långpäran i fokus. Unnie och Maj såg till att allt var klart när medlemmarna anlände och Gerd Jonsson hälsade alla välkomna. Dagens gäst var Inga-Lill Hansson som till kaffet berättade om sin tid i Peru. Något som ingick i hennes utbildning som socionom. Det var verkligen mycket intressant att höra om levnadsvillkoren i Peru och håller med Inga-Lill om att vi har det mycket bra här i Sverige. Inga-Lill har för övrigt forskat och skrivit en bok om fattigvården här i vår socken som är mycket läsvärd. Gerd Jonsson tackade för en spännande berättelse och vi övriga bidrog med varma applåder. Till påtåren såldes PRO:s skraplotter.

Vi påmindes också om kommande cirklar i samarbete med ABF. Bland annat Solveig Haugens förslag om att lära sig mobilens finesser. Dessutom är en cirkel klar inom kort med en cd, Historier från Hogdal.

Vår trafikansvarige Leif Ståhlberg med flera är inte nöjda med de ändrade fartgränserna genom byn som genomförts vilket innebär att en skrivelse till Trafikverket kommer att skickas med förslag till förbättringar.

Även om älgjakten gjorde det lite glesare runt borden så verkade alla nöjda och i och med det så är ordningen återställd. Nu kör vi!

Gunnel Jansson