Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Torvalla

Den 28 januari kallades PRO Torvallas medlemmar till årets första medlemsmöte i kyrkans lokal uppe vid Torvalla centrum. Ett glädjande stort antal medlemmar slöt upp den här dagen när vi också hade tandläkaren Bitte Nääs på besök. Hon skulle tala om sjukdomar som kan drabba munhålan och vilka regler som gäller.

Annons

Vår ordförande, Jöns Bertil Ericson, hälsade alla välkomna till dagens möte. Därefter lämnade han över ordet till Bitte Nääs, som informerade om de olika regler som finns när det gäller munhälsa. Vi fick också veta att munnen har en betydande roll både medicinskt, socialt och psykologiskt. En frisk och fräsch mun betyder mycket för välbefinnande och livskvalitet. Förmågan att kunna tugga, svälja och uppleva smak är viktig för att må bra och att munnens hälsa påverkar allmänhälsan. Samtidigt kan en nedsatt allmänhälsa och vissa typer av mediciner eller behandlingar påverka munnens hälsa negativt. Det var en intressant information och efter denna blev det en kort frågestund. Jöns Bertil tackade för fin information och överlämnade ett par skraplotter till henne som tack.

Vår studieorganisatör, Anita Bohlin, berättade vilka cirklar som var på gång och Lillemor Rydow informerade om "Fixartjänster" inom Östersunds kommun till en kostnad av 80 kr/påbörjad timme. Fixartjänster kan vara att hänga upp gardiner, hämta upp/ned från källare och vind och så vidare.

Sedan var det dags för kaffe och god smörgås som festkommittén ställt i ordning med den äran. Stämningen var hög och det såldes ut två lotterier som det så småningom förrättades dragning på. Vinstbordet var gediget och vi tackar våra medlemmar för bidragen. Efter lotteridragningen var det sedan dags att tacka för sig och bege sig hem och så här i slutet av januari kan man konstatera att ljuset är tillbaka och att vi nog snart kan känna vårens annalkande i luften.

Lillemor Rydow