Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Torvalla

Tomtegröt och skinkstut lockade många av Torvallas pensionärer till kyrkans lokal i Torvalla centrum den 10 december.

Då föreningens ordförande, Jöns Bertil Ericson, tappat rösten var det Lillemor Rydow som hälsade alla hjärtligt välkomna till eftermiddagens aktiviteter. Förutom att äta gröt och köpa lotter skulle dagen avslutas med paketleken. Efter välkomsthälsningen dämpades lyset och man hörde hur det mumlades att det blev alldeles för mörkt i lokalen. Men efter en stund kunde man höra ett svagt sjungande i bakgrunden. Ett sjungande som blev starkare och starkare och rätt vad det var stod det tio smålucior, stjärngossar och småtomtar i salen och sjöng den ena luciasången efter den andra. Det var barn från Bäckens förskola som förgyllde vår julfest. De drog ned många applåder och efter avslutad sång fikade de tillsammans med oss. Ett mycket uppskattad inslag.

Därefter vidtog ätandet av "tomtegröten" och tillsammans med skinkstutarna gick det åt som smör i solsken. I år var gröten kokad från grunden av Ulla Eriksson. Riktigt delikat var den. Efteråt blev det en kaffetår med därtill hörande pepparkakor. Stort tack till festkommittén för det arbete de har lagt ned på att göra det så trevligt för oss.

Jöns-Bertil förrättade lotteridragning med benäget bistånd av Anita Bohlin. Vinsterna var många och det tog sin rundliga tid innan alla vinster kommit till rätt vinnare. Sedan tog det inte lång stund innan alla borden var avröjda och deltagarna uppdelade vid ett antal småbord – och därefter var paketleken igång under mycket förtjusta skrik och skratt. Efter det tio minuter långa kastandet av tärningar och huggande efter paket blåstes leken av och de paket man då hade framför sig fick man behålla. Dessa hade man ärligen spelat till sig. Konstigt nog brukar det aldrig vara någon som får gå hem utan paket.

Nu var det dags att avsluta dagens övningar och efter ett par timmars samvaro var det skönt att styra kosan hem igen. Vi ses nästa år. God jul alla medlemmar i PRO Torvalla.

Lillemor Rydow