Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Strömsund

En trivsam trivselträff, då vi fick lufta både lungorna och hjärnan, hölls i vår lokal på Hökstigen den 8 oktober.

Vi hade besök av Kurt Ericsson och Ernst Nilsson, som bjöd oss på ett klurigt melodikryss á la Anders Eldeman. Krysset och frågorna var författade av Kurt, som även spelade melodierna som frågorna gällde. Ernst var bisittare och läste upp frågorna eftersom. Det gällde allt från melodititlar till kompositörer och sångare. Många nynnade med till flera melodier, men när Kurt spelade Vem kan segla… stämde publiken upp i allsång. Det lät så bra att Kurt bad om en repris, och det fick han naturligtvis.

När krysset sedan rättades, visade det sig att väldigt många hade rätta ord, men en speciell stavning av vissa svar gjorde att den stränga juryn sållade bort alla felstavningar. Trots det var det många som hade helt rätta svar. Eftersom vi bara hade fem priser, fick lotten avgöra vilka som vann. En mycket trevlig underhållning som vi gärna gör om!

Naturligtvis fick vi fika med goda smörgåsar och hembakt god kaka. Ett lotteri med skänkta vinster såldes också. Vi fick dessutom lyssna till en mängd melodier både före och efter krysset. Kurt verkar ha ett aldrig sinande förråd att ta av. Vi njöt och trallade med i det vi kunde!

Vi tackar Kurt och Ernst från hjärtat och önskar dem varmt välkomna tillbaka vid ett annat tillfälle.

Inger Gidlöf