Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Sörbygden

PRO Sörbygden hade bjudit in till medlemsmöte och surströmming den 17 september i Ljungå.

Vice ordförande Helge Lindqvist kunde hälsa ett 50-tal medlemmar välkomna. Efter ett kort möte där frågan om bingo i Sörbygden togs upp kunde Helge även hälsa våra underhållare Kerstin Wallin och Bertil Jonsson välkomna till oss.

Kerstin har varit verksam som musiklärare i Stockholm men har nu som pensionär flyttat till Sösjö, som hon hade en liten anknytning till. Bertil Jonsson som ju är bas för ABF i Bräcke informerade om kursverksamhet. Han presenterade också många läsvärda böcker att läsa själv eller i läsecirkel. Efter några glada låtar med Kerstin på piano och Bertil på fiol var det dags för surströmmingen som avnjöts med god potatis i från Vallsjön.

Under kaffet som följde sålde Karl-Ove Söderberg lotter och vinnarna kunde sedan välja vinst från ett digert prisbord, som skänkts av deltagarna. Det blev en annorlunda lottdragning. För varje vinstlott som drogs relaterade Karl-Ove numret till ett årtal och en världshändelse det året. Fantastiskt!

Fantastiskt var det också att få lyssna till Kerstin och Bertil som sedan spelade Czardas av Monti. Tillställningen avslutades med att de spelade tre melodier komponerade av Bertils far, Helge Jonsson, Albacken, Eko från Fäbovallen, Storseleforsen samt Längtan.

En mycket stämningsfull avslutning på en trivsam tillställning. 

Sigbritt Eriksson