Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Sörbygden

PRO Sörbygden hade bjudit in till månadsmöte i församlingshemmet i Västanede. Ämnet för dagen var friskvård.

Först ut av våra inbjudna föreläsare var Astrid Nyhlén, som talade om medicinsk yoga, som består av andning, meditation, avslappning och enkla övningar. Andningsövningar som vi besökare också fick göra.

Sjukgymnast Lena Blom talade om fallskador och balans. En dålig balans kan man själv träna upp men en sjukgymnast hjälper gärna till med ett program.

Därefter följde en fikastund med en buffé som Monica Ljungberg fixat. Flera sorters bröd, ost, råkostsallad och många olika frukter och till det ingefärsdricka och kaffe.

Stig Grapesjö sjöng tre visor av Allan Edvall, Alf Hambe och Dan Andersson, som uppskattades mycket.

Monica Ljungberg läste en dikt, Rörtjärnsidyll, av Kälarnes egen poet Erik Carlsson.

Sedan var det dags för Ulrika Forsström att tala om fotvård. Dels vad hon som fotvårdsterapeut kan hjälpa oss med och dels vad vi själva kan göra för att inte få problem med fötterna.

Maj Jörgensen demonstrerade Zumba för oss och vi fick alla stå upp och prova på.

Mötet avslutades med lottdragning av skänkta vinster, och de flesta tyckte att det varit en bra dag med många tips och råd om hur man ska ta hand om sin kropp.

Sigbritt Eriksson