Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Revsund, PRO Bräcke, PRO Brunflo

PRO Revsund och PRO Bräcke, samt splittrade delar av PRO Brunflo, har åter, med John Persson som reseledare genomfört en tvådagarsresa utefter Jungfrukusten i Hälsingland.

Bussen startade i Östersund den 10 augusti med Kjell Hamberg vid ratten för att, efter ha tagit upp resenärer i Brunflo, Pilis, Fanbyn, Dalhemsviken, Gällö och Bräcke, fortsätta via Ånge ner till en rastplats i Ljusdal, där John Persson och hans kära särbo, Gudrun Jonsson, Pilgrimstad, bjöd på kaffe och 70 smörgåsar som de hade suttit och brett kvällen innan.

Efter att Ingrid Andersson, PRO Bräcke, sin vana trogen, hade räknat in ”fåren”, fortsatte man därefter ner till Axmarbruk, där en rejäl lunch stod dukad i restaurangen, som står på Axmar brygga, helt i anslutning till havet. Deltagarna blev därefter guidade av en före detta skollärare till masugnen i bruket, där han berättade allt som var värt att veta om brukets historia. Verksamheten är ju numera nerlagd. 

Färden gick vidare till Skärså, utanför Söderhamn, där en mastodontisk räksmörgås serverades tillsammans med kaffe, varefter man besökte en glashytta som det tyvärr inte var någon verksamhet i den dagen. Däremot var försäljningen av glasföremål öppen. Vidare till Hudiksvall och incheckning in för natten. Resenärerna åt senare på kvällen en mycket superb middag på en restaurang i närheten av hotellet, varefter var och en ägnade sig åt egna aktiviteter resten av kvällen.

Dag två började med en rejäl frukost på hotellet. Klockan 11.15 äntrades åter bussen för färd upp till Mellanfjärden, där man fick se hur man för hand tillverkade rep på repslageriet Handslaget, vilket fångade allas intresse. Man kunde även köpa handslagna rep därstädes, vilket också några gjorde. Det var sedan dags för lunch och den gick verkligen inte av för ”hackor”.Det serverades bland annat fem olika inläggningar av fisk i alla dess former, på ett mycket delikat vis, på stora tallrikar – man orkade inte äta mera den dagen – varefter kaffet intogs ute på bryggan, med utsikt över fjärden med dessa magnifika båtar som seglade in till hamnen.

Proppmätta satte sig resenärerna i bussen för vidare färd till en rastplats i närheten av Torpshammar, där det åter var dags för kaffe och bullar, innan färden gick hemåt efter en mycket trevlig och väl genomförd resa.

En extra eloge till Kjell Hamberg för hans lugna och trygga körsätt!