Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Revsund

/
  • PRO Revsunds vildmarksresa besökte bland annat den nedlagda Stekenjokkgruvan där fotot är taget.

Annons

PRO Revsund har, tillsammans med PRO Bräcke, genomfört en tvådagars vildmarksresa, som startade i Bräcke vid sjutiden onsdagmorgon den 5 augusti, för att sedan stanna och plocka upp förtidsanmälda resenärer i Gällö, Dalhemsviken, Pilgrimstad, Brunflo och Östersund, för vidare befordran norrut, där första stoppet blev Strömsund.

Reseledarna John och Gudrun bjöd på kaffe och smörgåsar som de kvällen före hade brett hemma i Gudruns kök (vilket jobb) till oss alla 50 passagerare.

Resan fortsatte sedan genom det vackra landskapet upp till Vilhelmina, där en mycket god lunch avnjöts. Efter maten började så det stora äventyret, när Tommy från Bräcke Taxi rattade in bussen på Vildmarksleden (Stekenjokkvägen) för att sedan forsla alla upp till den oerhört vackra Trappstegsforsen, där de som hade kameran med sig, tog massor med foton.

Efter denna försmak av vad som komma skulle, bar det iväg genom den storslagna idyllen, till Fatmomakke, där de som orkade följde med den väntande guiden till den samiska kyrkplatsen, som ligger i närheten. Där finns en mängd kåtor och en kyrka från år 1184. Resan gick sedan tillbaka de 2,5 milen till det mycket fina Hotell Saxnäsgården där en mycket god middag intogs. Därefter fick var och en ägna sig åt egna aktiviteter innan det efter en händelserik dag var dags att gå till sängs.

Dagen därpå äntrade vi bussen vid 8-tiden och det bar iväg vidare på Vildmarksleden. Det var så storslaget vackert, att det inte går att beskriva, det måste upplevas.

Det första stoppet denna dag, var den nedlagda Stekenjokkgruvan. Alla blev väldigt imponerade över den hänförande vyn. Gäddede var nästa punkt på programmet, där Naturum besöktes och en guidad tur företogs. Där fick resenärerna veta att området kring Gäddede för tillfället var den björntätaste platsen i världen. Imponerande. Resan gick sedan till den berömda kanjonen, Hällingsåfallet, vilket också är väldigt storslaget, varefter det åter bar iväg mot Strömsund.

Eftersom resten bara var transportsträcka hem, satte sog alla tillrätta och bara njöt av hemfärden. Även reseledaren John, kunde nu ta det lite lugnare, efter allt ståhej med gratislotterier och frågesporter, som han alltid ställer i ordning på resorna. Det har sedan tagit flera dagar att smälta alla intryck.

Mer läsning

Annons