Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Revsund

PRO Revsunds reseledare John Persson hade åter lyckats knåpa ihop en ”hemlig resa”.

Onsdagen den 30 juni äntrade medlemmarna, tillsammans med PRO Bräcke, bussen vid järnvägsstationen i Bräcke, för att efter stopp i Gällö, Dalhemsviken, Fanbyn, Pilgrimstad och Brunflo, dra iväg utefter E45:an ner till Hackås. Där den, som det sedermera visade sig, utmärkt skicklige bussförare Janne på Owéns bussar, vek av och körde över Sandsundsbron och fortsatte till Persåsen. Där välkomnades deltagarna av Leif Wikner, som på sitt lättsamma och levande sätt, berättade om sitt livsverk. Varefter deltagarna drack kaffe med smörgås och tittade på alla sevärdheterna.

Sedan fortsatte färden på Fäbodvägen med stopp på en fäbod, där det såldes allehanda fäbodsprodukter, vidare mot Storsjö Kapell och Ljungdalen, där lunchen stod uppdukat när deltagarna kom fram. Efter att PRO Bräckes resledare Ingrid Andersson räknat in resenärerna så att ingen blev kvar, bar det iväg över det mäktiga Flatruet. Vidare gick resan på Sveriges högst belägna landsväg, ner till Funäsdalen och Fjällmuséet. Där deltagarna bland annat blev förevisade en film av naturfilmaren Ingemar Lind.

Därefter fortsatte färden till Ljusnedal, där en njutbar middag intogs, innan återfärden påbörjades, även denna gång över Flatruet. Där stannade Janne på en rastplats, för att vi skulle kunna gå ur bussen och njuta av storslagenheten och ta lite foton.

Resan fortsatte vidare till en annan rastplats, mellan Börtnan och Åsarna, där deltagarna blev bjudna på ”bussfika”. Resan fortsatte hemåt efter en mycket upplevelserik dag. Föreningen ser nu fram mot nästa resa i augusti.