Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Rätan-Åsarna

Onsdagen den 21 april hälsade Solveig Dillner, ordförande i PRO Rätan-Åsarna, ett 60-tal medlemmar till vårmöte i Rätansböle.

Ett särskilt välkommen riktade hon till Ambjörn Sandler med fru Lilian. Ambjörn skulle senare under dagen berätta om sin bok och sitt liv som rullstolsburen.

Från mötet kan rapporteras att Bergs kommun utlyst en Medborgardialog, som bland annat kommer att äga rum i Rätans skola den 17 maj. Solveig vädjade till deltagarna att ställa upp den dagen, då frågor som ligger varmt om hjärtat kommer att diskuteras. Vidare informerades om SJ:s billiga resor under vissa veckor för PRO-medlemmar. En Trivseldag kommer att äga rum på Tomtan i Klövsjö den 16 juni. Där blir det guidad tur runt Tomtan, tipspromenad, underhållning av Stina och Sven-Olof, och sist men inte minst nygräddade våfflor med sylt och grädde.

Den planerade resan för nyblivna 80-åringar har börjat ta form. Resan går först till Fiskecampen i Storsjö för lunch, sedan vidare till Flatruet där kaffe och tårta serveras. Underhållning kommer också att bjudas på.

Efter mötet intogs en god hemlagad ärtsoppa med smör och bröd.

Nu till dagens huvudnummer, Ambjörn Sandler, som med god distans berättade om sin olycka som lett till att han blev rullstolsburen. Hans enastående förmåga att anpassa sig till sitt öde samt sin förmåga att inte acceptera hinder för att ta sig fram lika bra i samhället som gående, gav alla en tankeställare. Han läste också valda stycken ur sin bok som var skriven med humor och distans. Han tackades med en mycket varm applåd.

Nu blev det servering kaffe och gott hembakt bröd. Under kaffet skedde dragning på tidigare sålda lotter. Vinster var gott hembakt bröd. Solveig tackade Ambjörn Sandler för ett underhållande föredrag, kökspersonalen för god mat och gott kaffe och sist men inte minst de 60 medlemmarna som kommit till vårmötet i Rätansböle.