Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Rätan-Åsarna

Den 16 juni, närmare bestämt en av de få regnfria dagarna under juni månad, hade PRO Rätan-Åsarna kallat till Friskvårdsdag på Tomtan i Klövsjö.

Ett fyrtiotal medlemmar hade hörsammat kallelsen. Deltagarna blev serverade goda frasvåfflor med grädde och sylt och gott kaffe därtill.

Lisbeth Svensson guidade deltagarna på Tomtangården med den äran. Man kunde känna historiens vingslag när hon berättade att den förste som bodde där flyttade in år 1777. Nästan 200 år senare köpte hembygdsföreningen in gården, och är i dag tillsammans med ditflyttade hus ett friluftsmuseum av rang. Lisbeth hade också fixat en tipsrunda inne på området. Tyvärr var det ingen som hade alla rätt. Fem personer med elva rätt hittades bland inlämnade svar, så dessa fick dela på priserna.

Kristina sålde ringlotter under dagen och många var det som vann gott hembakat bröd vid dragningen.

Dagen avslutades med att alla samlades inne på gården Tomtan för att höra Stina och Sven-Olof spela och sjunga medryckande visor och gamla schlagers för deltagarna. Sven-Olof berättade även en och annan stämningshöjande historia. Efter deras uppträdande var det prisutdelning på tipsrundan samt dragning på ringlotterna.

Hem återvände föreningen mätta och belåtna efter en trevlig (och torr) dag i Klövsjö.