Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Rätan-Åsarna

PRO Rätan-Åsarna inbjöd till vårmöte den 15 maj på "Föreninga" i Klövsjö.

Vackert vårväder bidrog till att ett 50-tal medlemmar kom i god stämning redan från start. Vid ankomsten spelade och sjöng Jon Olofsson och Olle Dillner. Ordförande Harriet Ödin hälsade välkommen till vackra Klövsjö och vårmötet som började med lunch bestående av en ljuvlig fisksoppa, bröd, smör och ost. Efter maten berättade Harriet om den nya styrelsen, aktiviteter som genomförts samt kommande händelser. Studieorganisatör Solveig Dillner berättade om genomförda studiecirklar samt uppmanade till start av nya cirklar.

Lisbeth Svensson, Klövsjö, berättade om vättar, deras ondska och godhet. Hon läste också berättelser ur Ullbergsboken om Klövsjö. Nu blev det kaffe och kaka och fortsatt underhållning av Jon och Olle. Med massor av skänkta vinster blev lottdragningen ett trevligt avbrott i vårmötet. Ulla Persson Börtnan, läste en liten dikt och sjöng en sång till Jons gitarr som avslutning av en mycket trevlig dag. Harriet tackade alla som ställt upp och ordnat den fina dagen och önskade alla en trevlig sommar. 

Den 19 juni bjöd PRO Rätan-Åsarna in till musikcafé i Kojbyn, Rätan. 55 personer kom för att fika och lyssna till Ingrid och Kent från Hammarstrand som underhöll med countrymusik. Det blev gung i hela Kojbyn när de spelade och sjöng. En trevlig kväll med mycket god underhållning. 

Den 3 juli äntrade 45 personer bussen för att åka på hemlig resa, arrangerad av Håkan och Kerstin, PRO Rätan-Åsarna. Deltagare steg på i Rätan, Böle, Klövsjö, Åsarna och Svenstavik för vidare befordran ut i ovissheten. Bussen, rattad av Kurt, körde mot Östersund och vidare Krokom. Där stannade bussen vid en rastplats och passagerarna bjöds på kaffe och smörgås. Efter rasten gick färden vidare mot Föllinge och kom så småningom fram till Laxviken där vi besökte Laxvikens skogs- och flottningsmuseum, Folke Boogh som egenhändigt byggt upp museet var en mycket trevlig och underhållande guide. Nu gick resan vidare till Laxsjö där lunch intogs. Efter maten gick resan vidare mot Yxskaftkälen för att besöka Lusthuset med ett 20-tal fiskdammar som bland annat innehåller Koifiskar. Där finns också minijärnväg utomhus på en yta av 800 kvadratmeter, 900 m räls och 150 växlar samt 27 lok med vagnar och anläggningen är datastyrd. Mycket intressant att titta på tåg och vagnar som korsade varandra. Efteråt bjöds det på kaffe och tunnbrödstut. Ett gäng mätta. trötta och belåtna resenärer vände nu hemåt. Håkan. Kerstin och Kurt tackades för en trevlig tur med en varm applåd.

Den 17 juli anordnade PRO Rätan-Åsarna friskvårdsdag på Mälen i Klövsjö.  Mälen, en naturskön fäbodvall var ett trevligt utflyktsmål. Fast regnet hängde i luften kom ett 40-tal medlemmar till fäboden. Där stekte Iréne och Gun-Marie goda kolbullar som deltagarna åt med god aptit. Ett kaffelotteri såldes och kaffe och kaka serverades efter att deltagarna gått på en tipsrunda med kluriga frågor, gjorda av Ingegerd Kjellsson och Kristina Hansson. Olle underhöll med dragspelsmusik under dagen.

 Den 21 aug arrangerade PRO Rätan-Åsarna surströmmingsfest i Handsjön. I annonsen om festen stod det "kom i hatt och du är välkommen". 68 medlemmar kom till festen och 99 procent med hatt. Mycket trevligt att se alla hattar runt borden. En "hattvisa" hade skrivits av Ulla Persson och den sjöngs som start på kalaset.

Ordförande Harriet Ödin hälsade välkommen och passade på att berätta om vad som är planerat av aktiviteter framåt hösten/vintern. Efter informationen bjöd hon till bords. Olle Dillner och Lena Näslund underhöll under eftermiddagen. En bön om lite vinster till lotteriet hade verkligen hörsammats så det fanns nära 100-tal vinster att fördela. Den vackraste, den snofsigaste och den fulaste hatten fick ett litet pris.

Ingenstans smakar surströmmingen så gott som i Handsjön, mycket beroende på det fina värdskap de visar upp. Harriet tackade Tua med hjälpredor, Olle och Lena för underhållningen samt sist men inte minst deltagarna som gjorde festen så trevlig.   

Harriet Ödin