Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Östersund

Annons
PRO Östersund hade medlemsmöte för ett 40-tal medlemmar på Folkets hus den 22 oktober.
Ordförande Jörgen Cleryd hälsade alla välkomna och då särskilt Astrid Ward, som skulle tala om bröstcancer, och Johnny Wiktorsson, som skötte underhållningen.
Astrid Ward inledde med att berätta att hon själv hade drabbats av bröstcancer, men för hennes del gick det bra. 80 procent av de kvinnor som drabbas överlever. Sverige har bäst överlevnadsstatistik och det beror på att vi är duktiga på att upptäcka tidiga stadier av bröstcancer genom mammografi och självundersökning. I Europa får ca 300 000 kvinnor bröstcancer varje år.
I Jämtland finns det en bröstcancerförening, Emmaföreningen, som är ansluten till Bröstcancerföreningarnas riksorganisation, BRO. Som medlem får man tidningen Brofästet, som kommer ut med fyra nummer/år.
Bland föreningens olika aktiviteter kan nämnas föreläsningar (externa och interna), vattengympa i sjukhusbassängen, studiecirklar, information (bland annat brukar man finnas på Expo Norr). Man har en hud- och makeupkurs för cancerdrabbade kvinnor. Medlemsavgiften är 140 kr/år och man kan även vara stödmedlem.
Efter föredraget hade mötesdeltagarna möjlighet att ställa frågor och Astrid Ward hade även informationsmaterial som hon delade ut.
Under kaffet underhöll Johnny Wiktorsson med sång och musik och en mycket varierad repertoar, från Elvis till Lilla vackra Anna. Mycket uppskattat av publiken.
Monika Sunding informerade om en studiecirkel som behandlar klimatfrågorna och som startar måndagen den 27 oktober på 33:an. Det är inte så många anmälda varför det finns plats för fler deltagare.
Vidare meddelade Monika Sunding att årets adventsresa går till Ovikens kyrka med efterföljande adventskaffe hos Anders Silfverdahl. Annons om detta kommer att införas i tidningarna. Kostnad 250 kr.
Ordförande påminde om ett möte om Seniorboende i Östersund den 23 september på Församlingsgården vid Stora kyrkan.
Gudrun Låsgårdh informerade om hemsidan, som efter många om och men äntligen tycks fungera, samt om en studiecirkel om Jämtland som startar onsdagen den 29 oktober klockan 13.00 på 33:an. Även i den cirkeln finns det plats för fler deltagare.
Därefter återstod lottdragning, tack från ordföranden och hemgång.
Tolkar från Tolkcentralen var den här gången Ingbritt Andersson och Gunvor Jonsson.

Mer läsning

Annons