Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Östersund

Annons

PRO Östersund hade ett välbesökt medlemsmöte den 21 oktober på Björkbacka. Ordförande Helge Mattsson, hälsade alla hjärtligt välkomna. Därefter var det dags för Gertrud Ljungqvist, försäkringskassan, som redogjorde om bostadstillägg för pensionärer. Man har rätt till bostadstillägg om man är 65 år och ålderspensionär. Vad som avgör bostadstilläggets storlek är bostadskostnad, inkomst och förmögenhet. Enklast är att man kontaktar försäkringskassan där man får svar på alla frågor och hjälp med att fylla i blanketter. Någon frågade om bostadens storlek var avgörande för om man får bostadstillägg eller inte. Så var det förr men inte nu. Man kan söka bostadstillägg om man bor i hyreslägenhet, bostadsrätt, villa – vad som är avgörande är bostadskostnad, inkomst och förmögenhet. Bostadstillägget är en skattefri förmån.

Innan kaffet tog Hjärt- och lungkören vid under ledning av Gudrun Mickelsson. För dagen bestod kören av 18 skönsjungande medlemmar. Alla bar en mycket vacker t-shirt, skönt bemålad med vackra blommor. De sjöng svenska, norska och amerikanska sånger och mycket uppskattat var allsången När det våras ibland bergen, som alla sjöng på olika melodier. Det kändes lite märkligt i början, men efter ett tag upptäckte man att det gick ju faktiskt riktigt bra.

Kaffe och smörgås och kaka smakade mycket gott. Och efter kaffet underhöll Hjärt- och lungkören igen med roliga och vackra sånger.

Marianne Jonsson informerade om uppropet mot orättvisa skatter. Det 28 oktober kommer medlemmar från PRO Östersund att finnas vid Coop Forum för att informera och samla in namnunderskrifter. Folksams beslut att halvera ersättningen i grupplivförsäkringen lade sordin på stämningen och många var med all rätt mycket upprörda över beslutet.

Elly Olsson informerade om Adventsresan och påminde även om resan till Trondheim den 27 oktober.

Och efter lottdragningen gick var och en hem till sitt efter en trevlig eftermiddag.

Mer läsning

Annons