Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Östersund

PRO Östersund gjorde den 16 september en resa till Klintaberg. 50 personer, full buss, åkte tidigt på morgonen norrut. Första stopp blev Gästis i Lillholmsjö, där det blev kaffe och smörgås.

Annons

Därifrån ställdes färden till Skansen Klintaberg. Trots att regnet öste ner, avskräckte det inte resenärerna, som villigt följde med vår ciceron Örjan Sedin runt anläggningen. Han berättade medryckande om tiden då denna skans byggdes, mellan 12 maj 1943 och 1 juni 1944. Rundvandringen förklarar hur kriget påverkade människorna i Hotagenbygden, bara ett stenkast från det tyskockuperade Norge.

Efter denna intressanta upplevelse fortsatte vi till Bränna gårdsmejeri, där man tillverkar ost av både get och ko. Där var provsmakning av olika ostar uppdukat och därtill kaffe eller hemgjord svartvinbärssylt. Naturligtvis köptes det ost med hem.

Färden gick vidare norrut och i Gunnarvattnet hade Inga-Maj och Bengt Halvarsson tänt grillen och bjöd på korv och bröd. Tyvärr var vädrets makter inte på vår sida, så vi äntrade snabbt bussen igen och gjorde en liten tur in i Norge, där besökte vi en lanthandel.

Nu tyckte vår chaufför att det fick vara nog med stopp och satte fart mot Åkersjön, där middag var beställd på Fjällgården. Efter en god middag var det dags för 50 nöjda och glada resenärer, att vända näsan hemåt.

Tack Christine Enarsson, Marianne Jonsson, Anita Brandén och Kurt Sjödin för en trevlig resa. Tack även till vår chaufför Karl-Erik Backeryd som hade tålamod med oss.

Berit Edholm