Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Östersund

PRO Östersund har haft medlemsmöte.

 Ordförande Helge Mattsson kunde hälsa 55 medlemmar välkomna till Björkbacka. Mötet inleddes med musik av Kamraterna, Arvid Karlsson fiol och dragspel, Rolf Sundström basgitarr, Kennet Stenström dragspel och Gunnar Eriksson dragspel. Två nya medlemmar kunde hälsas välkomna, nämligen Evy och Hans-Göran Loo.

Dagens gäst var logoped Brita Gustavsson, som informerade om stroke och afasi. När hon började sitt arbete på Östersunds sjukhus för 40 år sedan var hon den enda logopeden på sjukhuset, i dag är det betydligt fler som arbetar där. Om man får afasi efter en stroke, är det en av de värsta saker man kan drabbas av. Det är mycket som händer när hjärnan skadas. Talet, förståelse, läsförmåga och skrivning är förmågor som försvinner. Man får också svårt att hantera symboler. Detta och mycket mer berättade Brita Gustavsson om och hon pratade också om Afasiföreningen, där hon är ordförande. Hon fick blommor och en varm applåd efter sitt anförande. 

Under tiden som kaffe och smörgås avnjöts, spelade Kamraterna igen. Föreningen hade allsångshäften med Evert Taubevisor och när kaffet var urdrucket sjöng medlemmarna till musiken.

Nu tyckte Elly Olsson att hon kunde få berätta om adventsresan som föreningen ordnar den 28 november till Ås kyrka med jultallrik på Krokoms värdshus efteråt. 275 kronor kostar det (bussresa och jultallrik). Mer än 20 personer anmälde sig direkt på mötet till den resan.

Marianne Jonsson påminde om bussbiljetten för 120 kronor/månad, som man kan köpa genom PRO. Den gäller hela länet ända ner till Mora och man åker hur mycket man vill. Kruxet är att man måste bestämma sig för ett helt år, för att få det priset.

Efter mer allsång och lottdragning, var det dags att avsluta mötet. Ordförande påminde om nästa möte som blir den 24 november, tackade medlemmarna som kommit och avslutade mötet.