Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Östersund

PRO Östersund hade medlemsmöte den 24 november, cirka 45 medlemmar hade kommit och de hälsades välkomna av ordförande Helge Mattsson.

Annons

Två nya medlemmar kunde också hälsas välkomna nämligen Birgit och Sigurd Ström. Dagens gäst var konsumentvägledare Ingrid Krylén. Hon informerade om konsumentköplagen, konsumenttjänstlagen och distans- och hemförsäljningslagen.

Ingrid Krylén berättade att hennes arbetsområde sträcker sig över sju kommuner och att hon under förra året hade 2733 ärenden. Några av de viktigaste frågorna i konsumentköplagen är, att man har tre månaders reklamationsrätt, oavsett hur lång garantitiden är och det gäller även begagnade varor. Detta gäller inte inköp på Blocket. Man ska avtala om öppet köp, när man ska köpa något. Om man ångrar en beställd vara, får man betala vad det kostat säljaren att ta hem varan. Saknas bruksanvisning på svenska är varan fel. Säljaren är ansvarig. Spar kvitton i tre år.

Konsumenttjänstlagen säger, att om man ska ha hjälp av hantverkare, då ska man skriva ett avtal. Det finns förtryckta blanketter att få. Det är viktigt, att få skrivet även när det gäller bilverkstäder. Tre års reklamationsrätt. Distans- och hemförsäljningslagen gäller inte för varor under 300 kronor.

Krylén påpekade också att, man nu i julklappstider, ska tänka på att köpa säkra leksaker till barnbarnen. Ordförande tackade Ingrid med en bukett rosor.

Mötet fortsatte med styrelsens budgetförslag för 2011, som kassör Marianne Jonsson redogjorde för.

Det innebär bland annat att avgiften till föreningen blir oförändrad 250 kronor även år 2011.

Elly Olsson påminde om adventsresan till Ås på söndag 28 november. Hon har även planer på en resa till Tallin i början av maj nästa år.

Ordförande uppmanade medlemmarna att tänka på att inte använda parfym, eftersom det finns allergiker i medlemskretsen. Under mötet underhöll Anna-Stina och Doris med musik till cittra och dragspel och historieberättande. Till kaffet bjöd föreningen medlemmarna på smörgåstårta, eftersom föreningen är 65 år i år. Som vanligt hölls dragning på de lotter som sålts och efter det kunde ordförande tacka de medlemmar som kommit och avsluta mötet. Han påminde om nästa möte den 15 december och då medverkar Margareta Winberg.