Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Östersund

PRO Östersund hade sitt årsmöte den 26 februari på Björkbacka. 60 medlemmar hade mött upp för att delta i mötet.

Ordförande Inger Könberg hälsade välkommen och därefter följde parentation. Åke Olsson läste

"Himmelens Ros" av Bo Setterlind för att hedra de medlemmar som avlidit under året. Efter en tyst minut, spelade och sjöng Lill-Bengt "Nu går sista visan".

Sex nya medlemmar hade anslutit sig till föreningen och en av dessa Vilho Huttunen var med på årsmötet, han hälsades välkommen med en applåd. Föreningen har nu 513 medlemmar.

Till ordförande för årsmötet valdes Gertrud Nygren och till sekreterare Berit Edholm.

Styrelsens verksamhetsberättelse godkändes, revisorernas berättelse fastställdes och styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Styrelsen för 2014 är följande: Inger Könberg ordförande, Kurt Sjödin vice ordförande och studieorganisatör, Marianne Jonsson kassör, Christine Enarsson sekreterare, Elly Olsson medlemsansvarig. Övriga ledamöter: May Andersson, Ove Andersson, Signe Byqvist och Bo Algotsson.

För underhållningen under mötet svarade Lill-Bengt, som hanterade dragspelet med bravur. Det var medryckande musik och låtar som de flesta kände igen.

Avgående ledamöter avtackades med blommor och present, presidiet fick också blommor.

Efter kaffe och landgång, tillverkad av May Andersson och Christina Enarsson, fick årsmötesordförande Gertrud Nygren ordet. Hon betonade vikten av friskvård och social samvaro. Hon uppmanade också medlemmarna att ställa frågan "Är det rätt?" till våra politiker inför höstens val.

Efter dragning på lotter som sålts under mötet, avslutade ordförande. Inger Könberg med att tacka

alla som kommit och påminde om nästa möte den 26 mars, då Ambjörn Sandler gästar föreningens möte.

Berit Edholm