Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Näs-Hackås-Sunne

Årets långresa för föreningens medlemmar gick till Värmland där man gästade Sunne med tre övernattningar.

Efter avresa från Fåker och Hackås blev första stopp en bussfika i Sveg där man även fick en bensträckare. Vidare gick resan till Mora där lunch serverades och därefter blev Sunne i Värmland slutstation.

Dagarna var fulltecknade med besök, första dagen besöktes Selma Lagerlöfs Mårbacka och därefter Fridolf Rudin museet i Munkfors, ett besök att verkligen att minnas med en berättare som roade besökarna. Tage Erlanders Ransäter besöktes, en guide berättade om Tages uppväxt och skolgång och vidareutveckling. Klässbols linneväveri blev ett uppskattat besök av deltagarna som även tog tillfället i akt att inhandla textilier både för eget bruk och till presenter. Morokulien vid svensk-norska gränsen var nästa mål där det serverades våfflor med kaffe. Man fick också en intressant guidning och en tillbakablick från historiska händelser mellan länderna. Besöket i Rottnerosparken i Sunne blev en upplevelse med en mångfald av träd och växter som förevigades av många fotografer.

Efter tre härliga dagar vändes kosan hemåt igen och i Sveg stannade föreningen för den sedvanliga bussfikan innan färden gick vidare hem till Jämtland.