Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Näs-Hackås-Sunne

Tisdagen den 25 februari samlades cirka 80 medlemmar (av totalt 309) till årsmöte på Lyransgården i Fåker. Rolf med Lotta fanns på plats med glad musik.

Annons

Mötet öppnades av ordförande Sten Fahlvik varefter till ordförande för årsmötet valdes PRO-distriktets styrelseledamot Gertrud Nygren. Gertrud föste oss framåt i dagordningen. Verksamhetsberättelsen upplästes med alla de olika aktiviteter som pågått under året, såsom styrelse- och medlemsmöten, fisketävling i mars, motionsdanser, fyra friskvårdsdagar, boule- och andra tävlingar. Vid två av medlemsmötena var det modevisning av vår- och höstkollektioner. Ett stort antal medlemmar har deltagit i boulespelande två gånger i veckan från tidiga våren till sena hösten, totalt 56 gånger. Olika klubbmästerskap, sydjämtska mästerskapen och DM-tävlingen har arrangerats på boule-banan i Hackås.

Under året har 80+-arna (medlemmar fyllda 80 år och äldre) blivit bjudna på lunch på Strömbacka kvarn. Föreningen arrangerade en resa på fyra dagar i juni månad till Stockholm med omgivningar. Den hemliga julbordsresan i december gick till Vålådalens Fjällstation.

För att åstadkomma alla dessa aktiviteter har funktionärs- och förtroendemannakåren omfattat ungefär trettio medlemmar engagerade i olika grupper.

Den ekonomiska berättelsen visade på en ekonomisk förlust under året på drygt 10 000 kronor. Dock är det egna kapitalet fortfarande betydande med drygt 70 000 kronor.

Efter uppläsning av revisorernas berättelse beviljades styrelsen ansvarsfrihet. Därefter var det dags för de olika valen. Den enda förändringen av styrelsen från förra året var att Anita Strid valdes till studieorganisatör på två år.

Till revisorer valdes Åke Hultgren och ett nytt namn, Maud Viberg.

Byombud på ett år valdes Rune Landgren (Sinnberg-Gäle), Rolf Göransson (Orrviken-Hara), Sigun Eriksson (Orrviken-Måläng), Christa Forsström (Hackås) och Anita Elmin (Näs-Bjärme-Fåker).

För föreningens betydelsefulla aktiva verksamhet i friskvårdsgruppen omvaldes de tidigare ledamöterna kompletterat med tre nya namn; Ivan Wikström, Ingrid Hedenström och Anita Elmin.

Till valberedning fick Ingvar Lindgren fortsatt förtroende som sammankallande och Håkan Danielsson och Maud Viberg som ledamöter.

Som reseansvarig omvaldes Gunnar Johnsson, som redan nu kunde informera om att 2014-års hemliga julbordsresa kommer att gå till Vålådalens Fjällstation med avresa den 13 december.

Årets sommarresa går till Öland och Smålands glasbruk med övernattningar på Örebro Hotell och Kalmar Hotell.

Den 31 maj anordnas en endagsresa till Backsjön och Sollefteå.

Gertrud avslutade sitt besök hos oss med att engagerat tala om friskvårdens alla framsteg med små ansträngningar. Det som fastnade i minnet var att stå på ett ben när man borstar en del av tänderna och skifta till det andra benet när man borstar de andra. Vi behöver alla varandra var ett annat understatement. Gemenskap är friskvård liksom sång och musik. För ett fortsatt bra liv har vi själva stafettpinnen.

Mötet avslutades med semla och kaffe samt smäktande musik av Rolf med Lotta.

Lisa Norrman