Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Myssjö-Oviken

PRO Myssjö-Oviken har haft årsmöte på Sveaborg.

Ovikens spelmanslag under ledning av Anna Bohlin inledde årsmötet med glad musik.

Gölin Ottosson öppnade mötet med att hälsa spelmanslaget och medlemmarna välkomna.

För att hedra minnet av under året bortgångna medlemmar, tände Märit Johansson ett ljus och läste Elsa Wahléns dikt Kjörsklockan. En tyst minut påbjöds.

20 nya medlemmar har anslutit sig under året.

Till ordförande för mötet valdes gästande distriktsordförande Jöns-Bertil Ericson. Styrelsen för det kommande året är: Diana Fernlund ordförande, Gudrun Belin kassör, Ingemo Månsson sekreterare. Övriga ledamöter är Maj Andersson, Märit Johansson, John Lindqvist samt Sivert Lundin, totalt sju ledamöter.

Verksamhetsberättelse, ekonomisk rapport samt revisionsrapport för 2009 godkändes och lades till handlingarna. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Under punkten nya frågor talade Jöns-Bertil Ericson om vårdval i en krympande vårdorganisation. Att göra hälsoval borde vara viktigare! Valmöten kommer att hållas inför höstens val.

Gunnar Stjernström och hans fru Anita kör bingo på Dalsätra såsom PRO-verksamhet, detta med anledning av rådande neddragningar inom äldreomsorgen. Mötesdeltagarna gav Anita och Gunnar varma applåder.

Så blev det information om vårens aktiviteter och studiecirklar. Jöns-Bertil Ericson utdelade förtjänsttecken till Gölin och John Ottosson samt tackade dem för deras mångåriga insatser inom PRO. Gölin minde om att förening firar 45 år sommaren 2010 och tackade för sina tio år med olika uppdrag.

Mötesordförande, samt de som avslutade sina uppdrag i föreningen, avtackades med blommor. Kerstin och Ingrid, som tillrett den goda maten, tackades med applåder liksom Ovikens spelmanslag, som underhållit med ljuvlig musik.

Lotteriförsäljningen inbringade ett gott tillskott tack vare de rikliga vinstborden med fina vinster skänkta dels av egna medlemmar, dels av ortens företag.

Lotteriet till Haiti gav 2000 kr.

Nytillträdda ordförande Diana tackade för förtroendet och avslutade mötet med en sång.