Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Mörsil-Mattmar

PRO Mörsil-Mattmar arrangerade en friskvårdsdag den 15 augusti. Platsen vi höll till på kallas Lägerforsen och ligger på södra sidan av Indalsälvens utlopp från sjön Liten.

Tjugoåtta personer hade samlats till en trevlig dag trots solens frånvaro men det hindrade inte att många kom. Tipspromenaden med naturfrågor, som var inte var enkla, vanns av Rut Persson som klarade alla frågorna. Någon provade fiskelyckan i älven men fiskarna var inte riktigt på hugget.

Den grillade korven med bröd och sallad smakade bra i den friska luften för att inte nämna de goda kakorna till kaffet som medlemmarna hade bakat. Frågetävlingen Vilken fågel var klurig men rolig.

Ordförande Elof Bergqvist passade på att informera om kommande verksamhet och sen var det dags att avsluta en lyckad dag.

PRO Mörsil-Mattmar hade en surströmmingsfest den 22 augusti i Lillkyrkan Järpen.

Över 45 medlemmar anlände till den årliga traditionen och lokalen fylldes till sista plats samtidigt som lotteribordet fylldes med många fina skänkta vinster.

Ordförande Elof Bergqvist hälsade alla välkomna och informerade om kommande verksamhet under hösten såsom bingomötet den 8 oktober och Irma Fallström meddelade att handarbetsgruppen ska fortsätta att träffas varannan vecka. Mona Grip informerade att man undersöker möjligheterna till att få en lämplig lokal under vinter till boule med mera.

Sedan var det dags för höstens läckerhet surströmmingen med Kajsa Engströms hembakade tunnbröd och andra goda tillbehör. Måltiden avslutades med kaffe och delikat kaka. Sedan väntade det stora lotteribordet. Någon lottköpare blev glad att vinna en stor låda blåbär!

Efter lotteriet tackade ordförande alla för den trevliga samvaron och påminde om att den mörka årstiden är på gång och att vi alla ska tänka vår säkerhet i mörkret.

Irma Fallström