Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Mörsil-Mattmar

PRO Mörsil-Mattmar gjorde en utflykt till Assermyrvallens fjällgård den 6 augusti.

Det var 44 personer som klev till bussen undan för undan. Svarta moln på himlen oroade, men de undvek deltagarna som tur var.

Väl framme på gården hälsade Elize Asselid välkommen. Hon har tillsammans med sin man Lennart skapat Assermyrvallen. De bjöd på gott kaffe och tilltugg till att börja med. Lennart Asselid guidade runt på gården med fantastiska skapelser från naturen och berättade hur gården hade vuxit fram med växter, vattenspel och konst. Han berättade också om faäbodvallarna runt om, där en del var fortvarande var verksamma. Gården var verkligen en upplevelse med sina figurer av fåglar och ekorrar med mera.

Sedan var det dags att åka ner från höjderna. Chauffören Folke klarade galant den smala vägen genom fäbodlandskapet, där bussen knappt fick plats. Väl framme på Persåsen var det dags för maten. Persåsen är en upplevelse med sin konstutställningar och handarbeten. Det var mycket att se.

Efter en intressant dag var det dags att åka hem. Ordförande Elof Bergqvist tackade reseledarna Ingemar och Maud Olsson för en fin resa. De svarta molnen som hade hotat hela dagen nådde fram när man var nästan hemma, så det gjorde inte så mycket.

Dagen hade varit mycket lyckad!