Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Mörsil-Mattmar

PRO Mörsil-Mattmar höll sin traditionella surströmmings fest den 7 september på Brinkeboda.

Cirka 65 gäster intog sina platser i den soliga salen i tonerna av Bosse Engelbrektssons dragspelmusik.

Ordförande Elof Bergqvist hälsade alla välkomna till festen. Han informerade om bingomötet den 2 oktober på Ocke bygdegård och hälsade en ny medlem välkommen till förening. Astrid Olausson från Järpen inbjöd Mörsil-Mattmar till surströmmingsfest på Hållansgården.

Lottringarna tog snart slut tack vare dinglande vinstbord där medlemmarna hade skänkt fina saker.

Sedan var det dags till huvudnummer – surströmmingen. Det diskuterades om smaken på rensad eller orensad strömming där det orensade fick bästa poäng. Vid kaffe blev det en spontan allsång till Bosses dragspel. Deltagare fick önska låtar som han spelade.

Därefter var det dags för lottdragning Vissa lyckliga vann upp till fem gånger. De som blev utan var inte ledsna det hade varit en trevlig dag.

Ordförande tackade personalen för en bra genomförd fest. Han tackade också föreningens reseledare Maud och Ingemar Olsson för deras arbete under sommaren – det hade varit trevliga resmål.

Han välkomnade alla till bingomötet 2 oktober på Ocke och önskade alla bra hemresa.