Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Mörsil-Mattmar

Den 10 december hade vi den stora glädjen att få åka till Wången i Alsen för att avnjuta deras julbord. Drygt femtio personer, däribland tre nya medlemmar med respektive – välkomna – hade anmält sig för att vara med. Bussen med Folke Ingemarsson bakom ratten, plockade upp oss från Mattmar via Mörsil och Järpen. Trots det halkiga föret lotsade han bussen med säker hand.

Väl framme i Alsen satte vi oss till bords med förväntansfulla leenden då vi såg det välfyllda julbordet. Där fanns allt man kan önska sig av ett julbord, sill av olika inläggningar, lax både rökt och gravad, insjööring, olika sorters korv, leverpastej med mera. Ovanpå detta kunde vi fylla magarna med revbensspjäll, köttbullar, lutfisk och avslutningsvis Ris á la Malta, om nu någon orkade med mer så kunde man ta till en ostbricka och avsluta det hela med en kopp kaffe.

Under måltiden anordnades ett lotteri, prisbordet var välfyllt med skänkta priser. När lottdragningen var avklarad tog ordförande Elof Bergqvist till orda och tackade för det gångna året. Maud Olsson hade gjort en planering för nästa års aktiviteter, med bland annat handarbeten, boule, allsång, bingo, friluftsdag i mars-april med mera. Om de kommande aktiviteterna kan du läsa om på vår hemsida, sök på (googla) pro.se/Morsil-Mattmar/ där man för övrigt kan finna annan nyttig information som gäller oss pensionärer.

Arne Larsson