Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO lyfter frågan om skatter

Medlemmar i PRO samlades under fredagen på OSD för att debattera med jämtländska politiker om de orättvisa skatterna.

Pensionärer får betala alltför höga skatter, vilket var kärnfrågan när Pensionärernas Riksorganisation, PRO, samlades för att debattera med jämtländska politiker.

De politiker som närvarade var Mats el Kott (Fp), Saila Quicklund (M), Håkan Larsson (C), Nisse Sandqvist (V) och Gunnar Sandberg (S). De möttes av en sal fylld av ett hundratal PRO-medlemmar, som är missnöjda över hur deras situation ser ut vad gäller skattepengar.

Leif Persson, distriktsordförande PRO i Jämtland, agerade moderator och ställde frågor om när en förändring i frågan kan ske, och hur den kommer att se ut.

Mats el Kott (Fp) och riksdagspolitikern Saila Quicklund (M) var båda två inne på att även om man som pensionär gärna vill se en radikal förändring måste man se ett bredare perspektiv. Frågor om arbetsmarknaden och nästa generations ekonomi kom på tal, vilket inte gillades av PRO-medlemmarna vilka faktiskt buade vid något tillfälle.

Annat var det när till exempel Nisse Sandqvist (V) talade om att förändringar måste ske. En kommentar var att premiepensionen, vilken är inkomstbaserad, är absurd. PRO-medlemmarna gav stöd i form av applåder. Ett svar från Quicklund (M) var att det är förkastligt att bara tänka här och nu.

Birger Karlsson från Östersund som var på mötet säger så här:

– Jag vill se en plan från politikerna som visar när förändringar kommer att göras, men jag förstår att det tar lång tid att förändra i ett system, säger Birger.

Mer än att en förändring är förväntad handlade dagen om att lyfta frågor.

– Även om man inte hinner förändra pensionssystemet i år får politikerna veta att vi driver frågan genom en dag som den här, säger Leif Persson.