Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Lugnvik

PRO Lugnvik har haft trivselträff i samlingssalen på Pumpmakargränd.

Ett 40-tal medlemmar hade hörsammat inbjudan. Efter att ordförande Maud Andersson hälsat de närvarande välkomna presenterades dagens program – en intressant och lärorik information från Östersunds kommuns demensteam.

Meta Aringstam, sjuksköterska, Åsa Hannerz, arbetsterapeut och Helena Söderlund, kurator, informerade oss om demenssjukas och deras anhörigas situation på ett informativt sätt med bland annat inslag av rollspel, som var mycket belysande. Demensteamet ger råd och stöd till den demenssjuke själv, anhöriga, alla som har frågor kring hjälpmedel vid minnessvikt samt personal inom omsorg och äldreomsorg. Det sista inte minst viktigt då kunskap om den demenssjukes situation underlättar i kontakten. Det fanns också utrymme för frågor till teamets representanter vilket utnyttjades av de närvarande. Gästerna från Östersunds kommun avtackades med applåder.

Efter informationen serverade kökspatrullen kaffe/the med våfflor, sylt och grädde och deltagarna lät sig väl smaka samtidigt som det pågick samtal runt bordet.

Inger Jonasson