Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Lugnvik

Vid årets första månadsmöte hade ett femtiotal PRO medlemmar samlats i Lugnviksskolans matsal. Ordförande Maud Andersson hälsade de närvarande välkomna och hoppades att föreningen skulle få ett bra verksamhetsår.

Föreningen hade vid årsskiftet 257 medlemmar. Under januari har tillkommit sex nya medlemmar. Hon informerade också om att nästa medlemsmöte i februari blir en trivselträff med juridisk information om bland annat arv och testamente och att årsmötet äger rum 22 mars.

Personer som är fyllda 67 år och är bosatta i Östersunds kommun har nu rätt till fixartjänst för bland annat hjälp med byte av glödlampor, uppsättande av tavlor, byte av gardiner och så vidare. Det kostar 80 kronor per påbörjad timme och är ett led i att förhindra fallolyckor i hemmet. Bostaden är en av de farligaste arbetsplatserna. Medlemmarna fick också information om de studiecirklar som planeras, bland annat undersöktes intresset för en datakurs.

Efter ordförandens information vidtog underhållningen och föreningen gästades i dag av Bengt Engström och Carina Grahn som underhöll med sprittande melodier varvat med historier. Flera av sångerna har Carina själv skrivit på jämtska och vi fick följa med på sommarkvällar vid Krokomsviken men också till hembygden Krok i Kall. Visorna varvades med glad countrymusik och vi fick stifta bekantskap med Jim Reeves med flera.

Vid ett avbrott i underhållningen serverades en god lunch samt kaffe och kaka. Därefter fortsatte Carna och Bengt att framföra ytterligare några sånger för att avsluta med Ljus och värme. De avtackades med en varm applåd. Efter att det välfyllda bordet med lotterivinster tömts kunde alla gå hem med mat i magen och ljus och värme i hjärtat.

Inger Jonasson