Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Lugnvik

PRO Lugnvik har haft trivselträff i samlingssalen på Pumpmakargränd. 40 medlemmar hade hörsammat inbjudan. Ordförande hälsade de närvarande välkomna och vände sig då speciellt till dagens föredragshållare, juristerna Emma Berg och Daniel Alverlind.

Ämnet för dagen var familjerätt med betoning på bodelning, arv och testamente. Emma och Daniel lyckades på ett mycket pedagogiskt sätt lotsa åhörarna genom juridikens värld. Vi fick lära oss innebörden av bodelning, arv, särkullbarn, laglott, arvsklasser med mera. De betonade Sambolagens begränsade skydd i förhållande till vad som gäller för gifta. Det finns till exempel inga bestämmelser om arv och underhållsskyldighet i sambolagen. Sambor har sålunda ingen automatisk rätt till arv efter varandra. För att sambor ska kunna ärva varandra måste det finnas ett testamente.

Juristerna, som också fick svara på många frågor, avtackades med en varm applåd.

Efter föredraget vidtog en trivsam samvaro under det att köksdamerna serverade kaffe/te tillsammans med goda våfflor, sylt och grädde.

Ordförande tackade de närvarande för att de kommit och hälsade välkommen till föreningens årsmöte den 22 mars.

Inger Jonasson