Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Lugnvik

Vid nationaldagsfirandet den 6 juni i Semsåparken, Lugnvik, medverkade föreningen med tipspromenad för de besökande.

En slinga med kluriga frågor hade ordnats och innan dagen var slut drogs ett antal vinnare i frågetävlingen.

Till sommarens första medlemsresa var medlemmar födda 1930 eller tidigare inbjudna och av de 48 som fick inbjudan tackade tjugonio ja. Målet för resan var hemligt och förväntan var stor och frågorna många när bussen startade från Lugnvik morgonen den 16 juni. När chauffören Karl-Erik Backeryd styrde bussen västerut var gissningarna många och oddsen höga på att det var till Åre färden skulle gå. Men det blev lite Storsjön runt innan färden stannade hos Wikners i Persåsen och där bänkade sig gruppen för lunch.

Leif Wikner välkomnade med berättelsen om bygdens troll och skrömt och inbjöd 80+arna till historier om uppfinnarna, snillena, och visning av snickerier efter måltiden. Han berättade då med stor inlevelse om Snilleriket och de snillen som funnits i bygden och som någon i gruppen uttryckte sig: "Det spelar ingen roll hur många gånger man hör det här, det är något nytt varje gång". Vid återkomsten till Lugnvik tackades reseledarna Sonja, Maud, Ingegerd och chauffören Karl-Erik för en spännande och trevlig resa.