Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Lugnvik

Tillsammans med PRO Körfältet gjordes den andra sommarresan.

Med femtio glada PRO:are i bussen åkte man den 15 juli till Döda Fallet för att från vridläktaren få avnjuta lustspelet En midsommarnattsdröm. Kvällen var solig och varm och de omkring 400 åskådare njöt av föreställningen. Sven Wollter i rollen som Puck var ibland hunsad, ofta vresig men full i fan som både lydde och lurade sin härskare Oberon spelad av Dag Norrgård. Kim Anderzon som Titiana var ofelbar i sin älskog med skogsarbetaren Niklas – Ingemar Virta - när han var förvandlad till åsna.

De övriga skådespelarna spelade sina roller i naturen runt vridläktaren. Skratten bland publiken var många och när tågen rullade förbi spelade musikerna en speciell tågmusik. Detta var en ovanlig teater och en helt oförglömlig kväll.

I början av augusti åkte Lugnviks PRO:are på den tredje sommarturen, som var en solig och trevlig dagsresa. Första stoppet var hos kanadensaren och guldgrävaren Robert Bob Westerberg, vars farfar kom från Vilhelmina. Robert flyttade från Revelstoke i staten Alberta i Kanada till Sverige och i Tavnäs har han på endast sex år skapat en helt fantastisk trädgårdsanläggning med blommor i massor och med fontäner, bäckar och dammar med olika fåglar och grodor och andra djur.

Efter en kaffetår gick resan vidare till Mordviken där snidaren/ trägubben Sten Johansson visade sina snidade djur samt gubbar och gummor med olika uttryck och yrkesroller. Samtidigt passade alla på att njuta av solen och den vackra utsikten över Revsundssjön/ Mordviksfjärden.

Därefter gick färden till Bräcke för lunch. Sedan styrde bussen till Åsbergets getgård och vi bekantade oss där med getterna och killingarna. Efter någon timme fick den inhandlade getosten samsas med trägubbarna från Mordviken i väskorna.