Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Lugnvik

Annons

Till föreningen månadsmöte i slutet av oktober hade Kerstin Hellgren och Karen Moe-Jönsson inbjudits för att informera om organisationen Aktiespararna. Ordförande Maud Andersson hälsade välkommen till föreläsarna och ett 50-tal PRO-medlemmar som kommit för några timmars gemenskap. Maud informerade om den enkät som delats ut för att få medlemmarnas förslag på föreningsaktiviteter under 2014.

Föreläsarna inledde med att tipsa om hur vi kan spara i aktier och fonder med hjälp av Aktiespararna vars ledord är objektiv, oberoende och orädd. Kerstin och Karen visade på hur organisationen sprider kunskap om aktier och fonder samt är rådgivare. Deras gyllene regler är: sätt långsiktiga mål för sparandet, investera regelbundet, håll dig välinformerad, gör din egen analys samt kolla riskerna. Möjlighet finn att delta i studiecirklar för att lära sig om sparande i aktie- och fondsparande. Ett inlägg från mötesdeltagarna var: "det finns inget kvar att spara av pensionen".

Efter Kerstins och Karens omfattande information bjöds gästerna på goda smörgåsar och dricka samt kaffe med kaka. Innan lotteridragningen fick vi förslag till en rundtur med buss i Östersund i början av sommaren. Ordförande tackade Aktiespararnas representanter samt välkomnade PRO:arna till månadsmötet i november då beslut om PRO Lugnviks budget och verksamhet för 2014 ska tas.

Sonja Holmberg