Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

PRO Lugnvik

Ordförande Maud Andersson hälsade ett 50-tal medlemmar hjärtligt välkomna och särskilt välkommen till årsmötets hedersgäst Solveig Wibe, distriktets allra första ombudsman (konsulent) och till Barbro Höckert, nuvarande ombudsman samt förklarade årsmötet öppnat.

Annons

Mötet inleddes med parentation över under året avlidna medlemmar och Maud läste en vacker dikt.

Sedvanliga årsmötesförhandlingar följde därefter med Barbro Höckert som ordförande. Verksamhetsberättelsen, som beskrev föreningens aktiviteter på ett utförligt sätt samt bokslut med resultat- och balansräkning föredrogs och godkändes. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2008.

Efter olika val består styrelsen av: ordförande Maud Andersson, kassör Ingegerd Lundebo, sekreterare Sonja Holmberg, och studieorganisatör Rolf Lindström. Övriga ledamöter är Ingegerd Norrman, Ragna Norrman, Sonja Blomqvist och Bo Johansson.

Barbro Höckert berättade om PRO:s program för 2009 med tio krav bland annat på rättvisa skatter, mer resurser till omsorg och vård samt fokusering på medlemsvärvning.

Maud överlämnade blommor till avgående vice ordförande Bruno Henriksson och tackade honom för mångårigt uppdrag i styrelsen. Även Barbro fick blommor som tack för att hon varit årsmötets ordförande.

Hedersgästen Solveig Wibe var med när PRO Lugnvik bildade förening den 4 april 1978. Hon berättade om sina upplevelser från de tjugo år hon var representant för PRO Jämtland. När Solveig anställdes som konsulent år 1965 fick hon av sin chef uppdraget att se till att bilda pensionärsföreningar ute i byarna.

Före och efter årsmötesförhandlingarna spelade Eva och Tage Lundqvist på durspel. De hade tio olika durspel och en nyckelharpa med sig och Tage berättade om och demonstrerade de olika durspelen och Eva spelade på nyckelharpan .

Medlemmarna bjöds på fläskfilégryta samt kaffe och kaka och lotteridragning med många fina vinster (skänkta av gästerna) förrättades innan det var dags att gå hem.

Annons