Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Leva livet

PRO Leva Livets månadsmöte inleddes med att ordförande Marianne Stålberg hälsade alla välkomna.

Marianne påminde om att pensionärsföreningarna är en stor och viktig grupp väljare inför valet i september. Framför allt PRO som i dag har över 400 000 medlemmar i landet. Marianne sa att PRO har tio viktiga punkter som framförts till partierna. En av de viktigaste är att pensionärerna inte ska behöva betala mer skatt på sin pension än vad vanliga löntagare gör. Pensionen är ju uppskjuten lön och ska behandlas som sådan!

En annan viktig fråga är naturligtvis kommunernas och landstingens vård och omsorg när det gäller äldre i samhället.

Alla tio punkterna kan man för övrigt läsa om i tidningen PRO Pensionären. Tidningen är en medlemsförmån. Marianne tog också upp frågan om försäkringen i Folksam. Det har under det sista halvåret blåst snåla vindar från Folksam över pensionärerna. Man hotar med att försämra försäkringen och det gillar ingen. Folksam har backat några steg – men ännu är nog inte sista ordet sagt i den här frågan.

Marianne uttryckte också sin glädje över att förneingen från årsmötet, inför andra verksamhetsåret har fått möjligheten att välkomna två killar i styrelsen, som tidigare varit så totalt kvinnodominerad. Numera finns Ulf Norin och Willy Wiklund med i styrelsen.

Marianne välkomnade deltagarna till nästa månadsmöte som blir den 26 maj med studiebesök på samecentret Gaaltje. Hon påminde även om studieresan till Fjällmuseet i Funäsdalen, en resa som även andra föreningar bjudits in att delta i . Detta blir den 11 augusti.

Full fart framåt alltså...

Karin Wiklander, företaget Inca från Matfors, var inbjuden att visa vårens kläder och till sin hjälp hade hon föreningens egna duktiga mannekänger, som med fart och fläkt visade många fräsiga och användbara kreationer. Ulla Edin, Willy Wiklund, Inger Breil, Per-Owe Öberg, Annika Norin och Thyra Selander var dagens mannekänger. Som slutkläm på dagen fanns det möjligheter att inhandla något nytt och fräscht att vara fin i till våren. Det blev genast köbildning runt klädstängerna och många var det nog som lyckliga kunde hänga in något fint och nytt i sin garderob vid hemkomsten.