Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Leva livet

PRO Leva Livet inbjöd härförleden till en liten sommarutflykt.

Annons

Färden ställdes till Kännåsen för att vi där skulle besöka Irene och Birger Backlunds vackra trädgård. Det blev några oförglömliga timmar i en verklig oas mitt inne i bebyggelsen i Kännåsens kuperade terräng.

Birger visade oss runt och berättade bland annat att familjen för bara ett par dagar sedan firat yngste sonens bröllop med vigsel och stor middag för över ett hundra personer i trädgården.

I den välplanerade trädgården kan man finna till exempel (för våra breddgrader) så exotiska växter som flera valnötsträd. Där fanns ett nektarinträd och ett fikonträd ute på balkongen. Fikonen var inte klara än men nektariner hade man skördat och ätit upp och de lär ha varit väldigt söta och goda. Man stöter också på kaktus i flera olika variationer – på friland- visserligen berättas att de får övervintra inne i källaren – men ändå!

Rosor, rosor, rosor i massor både (vanliga) buskar men också stamrosor. Det mesta blommar just nu och det var en stor upplevelse för en trädgårdsfantast att få besöka denna, med stor kärlek och kunnande utöver det vanliga, anlagda trädgård. Sedan vi gått runt och bland annat beskådat den stora dammen med flera arter av näckrosor i olika färger, fick vi slå oss ner och Irene serverade kaffe med en härlig mjuk kaka till.

Under Kännåsendagen den 14 augusti kommer Backlunds trädgård att vara öppen för besökare och man börjar dagen med en andakt kl 11.00.

Ett 15-tal personer hade mött upp och vi fick verkligen njuta i det underbara sommarväder och den skönhetsupplevelse ur växtlighetens mångfald som denna dag bjöd på.