Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Leva livet

Med en pampig fanfar på bockhorn spelat av riksspelman Calle Hernmarck, inleddes PRO Leva Livets höstmöte. Ordförande Marianne Stålberg tog sedan vid och öppnade den formella delen av mötet.

Vid mötet klubbades budget för 2014 och medlemsavgiften som blir oförändrad. Verksamhetsplanen för 2014 presenterade flera olika aktiviteter. Här är några utplock: i januari pratar Margareta Winberg om Kvinnokonventionen, i februari handlar det om släktforskning med Kerstin Ellert, i april planeras en rundtur i Östersund där man speciellt tittar på miljöfrågor. Mona Tjulin Modin guidar. I maj är det utflykt till Torsta och Rösta i Ås. En medlemsresa till kulturhuvudstaden Umeå planeras under sommaren och i augusti kommer riksdagsledamöterna att utfrågas inför valet. I september är det en hälsodag med bland annat föreläsning av distriktsläkare Margareta Lööf Johansson och möjlighet att prova på massage och zoonterapi. En utflykt och studiebesök till Böle byskola där man också kan inta lunch på restaurang Källan ligger i oktober. Något som blivit tradition och som även planeras under sommaren, är en dag på Travet. Dit inbjuds alla PRO:are.

Kulturinslaget den här dagen stod Leva livets egna förmågor för. Det var ett gäng som gått gitarrkurs hos Calle Hernmarck och som visade prov på vad de lärt sig. På en fråga från ordföranden vad de kallade sig, dök det upp ett snabbt och spontant namn från gruppens ledare: Strängt Taget, och så var de döpta. Gruppen ackompanjerade också allsång ur det splitter nya allsångshäftet sammansatt av Carin Brobacke.

Som avslutning läste Margareta Winge några av sina fyndiga dikter. Hon kommer för övrigt att ha boksläpp för en ny bok på Östersunds bibliotek lördag 30 november och för två nya diktsamlingar onsdag 4 december.

Gertrud Hedberg