Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

PRO Krokom

PRO Krokom har många resor under sommaren, den 23 augusti var det resan till Nöjden.

Denna gång hade Hillevi Åke bakom ratten. Bussen hämtade i Rödön, Ytterån, Vaplan, Nälden och sist Krokom. Alla platser var fullsatta när färden gick upp genom Hotagenbygden. Det regnade inte, några moln gav vika för solen som syntes mer och mer.

När Ansätten syns vet alla att man snart är framme, till Nöjden åker föreningen varje höst. Framme på vallen möttes resenärerna av doften från kolbullar som gräddades för fullt av Arne och Yvonne, Göran och Britt, Lasse och Doris (en bruten arm mötte inga hinder).

Det bildades som vanligt en kö av sugna gäster, det fräser så gott av fläsket när smeten slås i pannorna, allt var förberett det ligger mycket arbete bakom detta. Varje lagg försvann lika fort som den gräddas, de är gudomligt goda. Kaffe sedan som de flesta drack inne där det eldades i köksspisen och kaminen.

Arne hade gjort en tipsrunda om PRO. En del hade lycka med 10 rätt av 10 möjliga. Man tackade för sig och lämnade den röda stugan vid Ansättens fot för i år.

Nästa stopp blev i Laxviken hos Folke Boogh med hustru Doris. Deras museum är fantastiskt med sjön nedanför. En trevlig film visades om flottarens många hårda strapatser med timmerbråten. Folke är makalös på att berätta historier, det var länge sedan man fick skratta så mycket. En hälsning och tack från alla!

Tiden gick fort och färden måste fortsätta. Åke fick visa sin skicklighet med körningen, då det var vägarbete på sträckan, stenigt, grävskopor och lastbilar. Han har sedan tidigare resenärernas förtroende.

Bussen anlände till Föllinge med lunch på gamla coopen, trevligt ställe med god fiskrätt, duktigt av dem att servera 50 gäster samtidigt. Arne delade högtidligt ut vinster i tipsrundan, han är toppen!

Mätta och belåtna for deltagarna tillbaka hem, ett minne rikare. Jämtland har mycket sevärt på nära håll.

Bengt gjorde sig till tolk för alla och tackade Hillevi och Åke för denna gång. Alla hoppas på fler resor med dem.